070 355 00 39 Openingstijden  

Agenda

Muziek vanuit de Dierenriem

van vrijdag 6 september 19:30 uur tot zaterdag 7 september 17:00 uur

Studieweekend van de Sectie voor woord, muziek en euritmie.

Muziek is een hemels geschenk en weerspiegelt een hogere orde. In dit weekend onderzoeken we toonsoorten en intervallen in samenhang met de dierenriem.

We beperken ons tot de vier tekens behorende bij het etherische kruis. Door Hermann Beckh en Ute Knochenhauer zijn de volgende samenhangen geopperd: Tweeling - D-groot - Grote secunde, Jonkvrouw - B-groot - Grote septiem, Boogschutter - As-groot - Kleine sext, Vissen - F-groot - Kwart.

Hoe pakt dat uit? Neem D-groot: een toonsoort die vaak heel stralend en triomfantelijk klinkt. Het Gloria van veel missen staat in D-groot. Ook de periode van de lente heeft een stralend karakter. Het overeenkomend interval (vanuit de basistoon C gezien) is de grote secunde, die getuigt van veel levenskracht.

We doen luisteroefeningen, er worden voorbeelden uit de muziekliteratuur gespeeld, de beelden van de dierenriem worden besproken, maar ook de spraak en de euritmie worden ingezet om de kwaliteiten van de dierenriemtekens met hun toebehoren te verkennen. Het weekend wordt georganiseerd door de Sectie van woord, muziek en euritmie: drie disciplines die elkaar kunnen bevruchten om beter door te kunnen dringen tot de kosmos.

Kosten: € 60, voor studenten € 35,00

Inlichtingen en aanmelden: Jelle van der Schuit (zie contactgegevens)

Zie verder onze flyer.

lunchroom de serre

Lunchcafé
De Serre

Van woensdag tot en met zaterdag serveren we in ons lunchcafé een keur aan lekkers. Alles is biologisch en u proeft hier de beste koffie van Den Haag. U bent van harte welkom tussen 10:00 en 15:00 uur.

lunchroom de serre

Openingstijden

Lunchcafé wo-za van 10 tot 15 uur
Atelier woensdag en donderdag
Verhuur alle dagen mogelijk

Vakanties

Het Vreedehuis is niet geopend op:

21-22 april Pasen
27 april Koningsdag
30 mei Hemelvaartsdag
9-10 juni Pinksteren
en van 21 juli tot 26 augustus in verband met de geplande zomersluiting.

Contact

Telefoon        070 355 00 39
E-mail            info@vreedehuis.nl

Inschrijven nieuwsbrief

Enkele keren per jaar brengen we geïnteresseerden op de hoogte van onze ontwikkelingen en actuele activiteiten.

Na verzending van uw gegevens ontvangt u direct een bevestigingslink op uw emailadres (controleer eventueel ook uw spam box), waarmee u uw aanmelding dient te bevestigen.