070 355 00 39 Openingstijden  

Agenda

De beeldentaal van het Sinterklaasfeest

donderdag 15 november 20:00 uur

Voordracht van Pieter van de Ree voor het Studiecentrum voor Antroposofie.

Is Zwarte Piet een racistisch overblijfsel uit ons koloniale verleden en moet hij daarom zo snel mogelijk worden afgeschaft, of heeft hij daar niets mee te maken? Wat is de betekenis van het Sinterklaasfeest eigenlijk en waar zijn de raadselachtige beelden, zoals een bisschop die te paard over daken rijdt, eigenlijk vandaan komen?

De voorstellingen blijken door de tijd heen sterk te veranderen. Het zijn een soort collectieve ‘imaginaties’ te zijn die sterk tijd- en cultuurgebonden zijn. In deze beelden drukt zich echter een dieper beleven uit van de werkzaamheid van de nacht, met name in de wintertijd. Pieter laat veel beelden zijn. Er zal ook tijd zijn voor een gesprek hoe om te gaan met de Zwarte Pieten-discussie.

Pieter van der Ree is architect, bijzonder hoogleraar aan de Alanus Hochschule.

lunchroom de serre

Lunchcafé
De Serre

Van woensdag tot en met zaterdag serveren we in ons lunchcafé een keur aan lekkers. Alles is biologisch en u proeft hier de beste koffie van Den Haag. U bent van harte welkom tussen 10:00 en 15:00 uur.

lunchroom de serre

Openingstijden

Receptie ma-vr van 10 tot 16 uur
Lunchcafé wo-za van 10 tot 15 uur
Atelier woensdag en donderdag
Zaalverhuur alle dagen

Contact

Telefoon        070 355 00 39
E-mail            info@vreedehuis.nl

Inschrijven nieuwsbrief

Enkele keren per jaar brengen we geïnteresseerden op de hoogte van onze ontwikkelingen en actuele activiteiten.

Na verzending van uw gegevens ontvangt u direct een bevestigingslink op uw emailadres (controleer eventueel ook uw spam box), waarmee u uw aanmelding dient te bevestigen.