Ouderschap, een diepe reis!

dinsdag 4 juni 20:00-22:00 uur

Lezing door Jose Koster

Er bestaat geen diepere verbinding dan die tussen ouder en kind. Het grootbrengen van kinderen is naast prachtig ook een grote verantwoordelijkheid en soms zelfs een pittige klus. Elk kind en elke fase vraagt weer nieuwe dingen. Als ouder word je uitgedaagd om jezelf steeds opnieuw uit te vinden en te ontwikkelen. Je kinderen raken je in delen van jezelf die je nog niet kende en misschien zelfs liever niet altijd aan wilt kijken. Zeker wanneer er omstandigheden zijn die tegen zitten moet je jezelf soms binnenstebuiten keren om de beste versie van jezelf te blijven. Bijvoorbeeld wanneer je een (of meerdere) kind (eren) hebt met een bijzondere zorgvraag, ziekte van je partner of jouzelf. Wat is eigenlijk ouderschap?

In haar ouderschapstheorie beschrijft Alice van der Pas wat ouderschap is en waarom je je als ouder zo kwetsbaar kunt voelen. Ook een systemische bril helpt om te begrijpen waarom je als ouder voelt wat je voelt en doet wat je doet. Tijdens deze interactieve lezing neemt José Koster je mee in haar kennis over ouderschap en de innerlijke processen. Welkom!

Jose Koster is ouderschaps- en communicatiedeskundige. Met haar achtergrond als leerkracht in het vrijeschoolbasisonderwijs en vervolgens als projectleider in de Taal- en Opvoedingsondersteuning en coördinator Home-Start heeft José Koster zich verdiept zich verdiept in de psychologie van ouderschap en dynamieken in de (interne)communicatie. Ook heeft zij ruime ervaring in het werken met ouders in heel uiteenlopende situaties en kennis. José traint professionals in hoe zij kunnen werken in verbinding met ouders en zichzelf, en heeft een praktijk voor supervisie, coaching en ouderbegeleiding in Haarlem (zowel live als online). Daarnaast is zij als dochter en als biologisch-, stief-, en pleegmoeder ervaringsdeskundige. www.josekoster.nl

Inloop vanaf 19.40 uur.

Kosten: € 10,00 of € 15,00 (naar draagkracht), minimum: € 5,00

Vooraf aanmelden met een email aan studiecentrum@antroposofiedenhaag.nl om verzekerd te zijn van een zitplaats.