070 355 00 39 Openingstijden  

Elisabeth Vreedehuis

Voorzijde - Vreedehuis Riouwstraat 1 Den Haag - 4

Antroposofie levend vernieuwen: dit staat centraal in het Vreedehuis, een ontmoetingscentrum waar nieuwe verbindingen kunnen ontstaan. Ongedwongen en met aandacht voor de wereld.

Open karakter

Sinds begin 2018 kunt u in dit bijzondere gebouw aan de Riouwstraat in Den Haag terecht voor een scala aan activiteiten. Niet alleen zijn er lezingen en studiebijeenkomsten op het gebied van antroposofie, ook voor muziek, kunst en andere culturele uitingen ben je er aan het juiste adres. Bovendien kun je er van woensdag tot en met zaterdag binnenlopen en genieten van een kopje koffie of een broodje in het lunchcafé. Uiteraard zijn alle producten hier van biologische kwaliteit. Zin om op een laagdrempelige manier kunstzinnig aan de slag te gaan? Het Vreedehuis geeft ruimte aan een open atelier.

Antroposofie

Al decennialang is dit pand aan de Riouwstraat 1 in Den Haag een plek waar activiteiten met een antroposofisch karakter plaatsvinden. Het pand is aangekocht en verbouwd door de Antroposofische Vereniging in Nederland. Het is tevens de thuisbasis van het Haagse Studiecentrum voor Antroposofie en van de Bibliotheek van de vereniging. In het verleden waren ook antroposofische studies als de euritmieopleiding en de opleiding tot muziekdocent in dit pand gehuisvest. Inmiddels heeft de Jeugdsectie van de Antroposofische Vereniging er zijn intrek genomen en geeft het binnenkort onderdak aan de redactie van Antroposofie Magazine.

Netwerkfunctie

Het Vreedehuis wil meer zijn dan een verenigingsgebouw. Door de verbouwingen die in het najaar van 2017 in het pand hebben plaatsgevonden, is het nu volledig ingesteld op het faciliteren van andere bijeenkomsten, zoals lezingen, workshops, debatten en concerten.
Zo kan het gebouw een netwerkfunctie krijgen, waar mensen kennis kunnen maken met antroposofie, door te ervaren en door te doen. Om vanuit verschillende achtergronden eigen activiteiten te organiseren, zodat er uitwisselingen kunnen plaatsvinden en een diversiteit aan levensvisies en idealen elkaar kunnen ontmoeten.

Nieuwe impulsen

Vanuit het Vreedehuis willen we bijdragen aan de zoektocht naar zingeving, naar wezenlijke maatschappelijke bijdragen. En naar menswaardige toekomstbeelden, vanuit een heelheid en vanuit verbinding. Kort gezegd: antroposofie in de praktijk.

De ontwikkelingen in de wereld vragen erom dat we het beeld van ‘wie de mens is en in potentie kan zijn’ laten meetellen in maatschappelijke afwegingen. Door te bevragen, en elkaars ‘verhaal’ te laten verschijnen, kunnen we een gevoel gaan ontwikkelen voor een gedeeld mensbeeld. Benaderingen kunnen verschillen, maar we kunnen elkaar vinden in gezamenlijk te ervaren momenten. En in herkenbare beelden, waaraan we ons gezamenlijk kunnen committeren. Daarmee kunnen we tegemoetkomen aan de grote vragen en uitdagingen van onze tijd en ‘doen wat nodig is’.

Het Vreedehuis wil zich ontvouwen als een ‘huis voor ontmoeting en verbinding’ voor zowel de antroposofische beweging als voor een brede maatschappelijke beweging van cultuurdragers en cultuurvernieuwers.

Bouwt u mee?

lunchroom de serre

Lunchcafé
De Serre

Van woensdag tot en met zaterdag serveren we in ons lunchcafé een keur aan lekkers. Alles is biologisch en u proeft hier de beste koffie van Den Haag. U bent van harte welkom tussen 10:00 en 15:00 uur.

lunchroom de serre

Openingstijden

Lunchcafé wo-za van 10 tot 15 uur
Atelier woensdag en donderdag
Verhuur alle dagen mogelijk

Vakanties

Het Vreedehuis is niet geopend op:

21-22 april Pasen
27 april Koningsdag
30 mei Hemelvaartsdag
9-10 juni Pinksteren
en van 21 juli tot 26 augustus in verband met de geplande zomersluiting.

Contact

Telefoon        070 355 00 39
E-mail            info@vreedehuis.nl

Inschrijven nieuwsbrief

Enkele keren per jaar brengen we geïnteresseerden op de hoogte van onze ontwikkelingen en actuele activiteiten.

Na verzending van uw gegevens ontvangt u direct een bevestigingslink op uw emailadres (controleer eventueel ook uw spam box), waarmee u uw aanmelding dient te bevestigen.