070 355 00 39 Openingstijden  

Nieuwsberichten

Tussen hemel en aarde

Elsemarie ten Brink werkt mee aan de euritmie-opleiding in Guangzhou en dat is een heel bijzondere ervaring. Chinese studenten hebben een natuurlijke verhouding tot het etherische (de chi, het energielichaam) en is belangrijker dan het fysieke lichaam. De studenten hebben nauwelijks last van intellectuele ballast. Het IK leeft in de omgeving. De Chinese taal en muziek is totaal anders dan in het Westen. De taal is een beeld-taal (ieder karakter staat voor een beeld) maar ook een toon-taal. De muziek is pentatonisch. De wakker makende intervallen kwart en septime ontbreken. Er is nauwelijks ontwikkeling in de Chinese muziek. Zoals de Westerse muziekgeschiedenis de ontwikkeling van het menselijk bewustzijn spiegelt in metamorfosen, zo heeft de Chinese muziek eeuwigheidskarakter. Deze kwaliteiten kunnen eigenlijk alléén maar door een Chinese docent ‘vertaald’ worden in euritmie.

In de demo van 19.00 uur zullen de studenten één en ander tonen en Elsemarie zal dit toelichten. De voorstelling om 20.00 uur is het afstudeerproject van deze studenten. Wij zijn bijzonder blij dat hun programma ook in Den Haag te beleven is.

Praktische informatie

Locatie: Vreedehuis, Den Haag

Datum: woensdag 19 juni

Tijd: 20:00 – 21:45 uur, inclusief pauze / met een vrij toegankelijke demo om 19:00 uur

Inloop en café open vanaf 19:00 uur

Kosten: € 15.-  (studenten € 10,-)

Reserveren

U kunt hieronder uw kaart reserveren. Wenst u meerdere kaarten te bestellen, vul dan het formulier nogmaals in (u dient dan deze pagina te vernieuwen).

 

  • € 0,00
Share Button
lunchroom de serre

Lunchcafé
De Serre

Van woensdag tot en met zaterdag serveren we in ons lunchcafé een keur aan lekkers. Alles is biologisch en u proeft hier de beste koffie van Den Haag. U bent van harte welkom tussen 10:00 en 15:00 uur.

lunchroom de serre

Openingstijden

Lunchcafé wo-za van 10 tot 15 uur
Atelier woensdag en donderdag
Verhuur alle dagen mogelijk

Vakanties

Het Vreedehuis is niet geopend op:

21-22 april Pasen
27 april Koningsdag
30 mei Hemelvaartsdag
9-10 juni Pinksteren
en van 21 juli tot 26 augustus in verband met de geplande zomersluiting.

Contact

Telefoon        070 355 00 39
E-mail            info@vreedehuis.nl

Inschrijven nieuwsbrief

Enkele keren per jaar brengen we geïnteresseerden op de hoogte van onze ontwikkelingen en actuele activiteiten.

Na verzending van uw gegevens ontvangt u direct een bevestigingslink op uw emailadres (controleer eventueel ook uw spam box), waarmee u uw aanmelding dient te bevestigen.