070 355 00 39 Openingstijden  

Nieuwsberichten

Stille week 2018 in het Vreedehuis

Palmzondag - Paaszondag (25 -31 maart 2018)
Ina van Dijk
Ina van Dijk

Het initiatief voor de Stille Week

Gedurende de Stille Week 2018 zal op verschillende locaties in Den Haag een aantal activiteiten plaatsvinden. Met voordrachten, inleidingen, euritmie, zang en instrumentale muziek worden de in het evangelie geschilderde beelden tot leven gebracht, waardoor wij ons kunnen verbinden met de indringende historische gebeurtenissen die zich aan het begin van de jaartelling in de Heilige Week hebben voltrokken. Dit programma is een gezamenlijk initiatief van Adam Ricketts, priester in de Thomaskerk te Den Haag, Raoul Boesten, dirigent van o.a. kamerkoor Kwintessens, Nicolet Goedhart en Cori de Leeuw, bestuurslid Stichting Euritmie.

In het Elisabeth Vreedehuis zullen voor en na de Paastijd schilderijen tentoongesteld worden van Ina van Dijk, Sonia van der Klift en Anneke van Wensveen. In deze folder zijn enkele fotobeelden van een schilderij opgenomen.

Stille Week, bijdragen vanuit de Christengemeenschap

Gedurende de Stille Week zullen twee geestelijken van de Christengemeenschap in Den Haag spreken over thema’s die verband houden met de laatste dagen van Christus op aarde.
De Stille Week kunnen we beschouwen als de oer-week, omdat ze kosmische gebeurtenissen met betrekking tot de ontwikkeling van mens en mensheid in zich draagt. Door ons in de verhalen en beelden van het evangelie te verdiepen kunnen we meebeleven, meevoelen hoe aan ieder van ons een appel wordt gedaan om de beelden in zich op te nemen. Leren we om vanuit deze beelden te handelen, dan kunnen we ons in dienst stellen van de doelen die de geestelijke wereld hee gesteld.

Maandag zal Adam Ricketts spreken over noodzakelijke vernieuwing. In de beelden van de gebeurtenissen van de maandag van de Stille Week - de reiniging van de tempel en de vervloeking van de vijgenboom - wordt duidelijk dat de oude vormen niet meer werkzaam zijn. Er moeten nieuwe vormen worden gevonden en gecreëerd uit de noodzaak van de heersende tijd. Wat wil nu worden en hoe maken we ons als moderne mensen hier ontvankelijk voor?

Op de dinsdag zal Adam Ricketts spreken over de polariteit van de strijd. Strijd ontstaat wanneer twee mensen, twee wereldbeschouwingen, twee meningen tegenover elkaar staan. In de gesprekken die Christus op deze dag van de Stille Week hee met de verschillende partijen in de tempel, wordt zichtbaar hoe het kwaad op gera neerde wijze altijd tweestrijd bewerkstelligt en stree naar polarisatie. Welke andere weg kan ons helpen de strijd aan te gaan, niet uit polarisatie, maar vanuit verbinding? Donderdag zal Marjolein te Pas spreken over de voetwassing.

 

Programma

 

Let op! Enkele van de onderstaande activiteiten

vinden niet plaats in het Vreedehuis.

SW2a
SW3a
SW4a
SW5a
lunchroom de serre

Lunchcafé
De Serre

Van woensdag tot en met zaterdag serveren we in ons lunchcafé een keur aan lekkers. Alles is biologisch en u proeft hier de beste koffie van Den Haag. U bent van harte welkom tussen 10:00 en 15:00 uur.

lunchroom de serre

Openingstijden

Lunchcafé wo-za van 10 tot 15 uur
Atelier woensdag en donderdag
Verhuur alle dagen mogelijk

Contact

Telefoon        070 355 00 39
E-mail            info@vreedehuis.nl

Inschrijven nieuwsbrief

Enkele keren per jaar brengen we geïnteresseerden op de hoogte van onze ontwikkelingen en actuele activiteiten.

Na verzending van uw gegevens ontvangt u direct een bevestigingslink op uw emailadres (controleer eventueel ook uw spam box), waarmee u uw aanmelding dient te bevestigen.

Share Button