070 355 00 39 Openingstijden  

Nieuwsberichten

Red de bijen “Wat is van waarde”

Vrijdag 18 mei, doorlopend 15:00-17:30 uur, gratis inloop

Doe-beleef-ontdekmiddag over het leven van de bijen.

Met demonstraties door een imker, zaadbommen maken, creatieve activiteiten, verkooptafel met bijen- en bloemenproducten, en meer…

Een gezellige middag waarin je meer te weten komt over het bijzondere leven van de bijen, en wat iedereen zelf kan doen om deze kwetsbare dieren en ons eigen bestaan op aarde te redden.

Bekijk een echte bijenkorf en honingraten van dichtbij, laat je door imker Jos Willemse alles vertellen over hoe de bijenvolken leven. Proef de lekkerste honing. Maak zelf ‘bommen’ van zaaigoed, en gooi deze op een plek waar jij meer bloemen wilt laten bloeien, om de bijen te helpen. Maak je eigen collages. Versier bijenwaskaarsen, en laat jouw licht schijnen in de wereld.

Voel, proef, ruik, eet, kneed, kleur, geniet, en maak onze wereld gezonder en mooier. Jouw bijdrage telt, jij bent van waarde!

 

Aansluitende filmavond Queen of the Sun

Om 19:00 draaien we de film ‘Queen of the Sun’ over crisis en oplossingen rondom de bijensterfte. Ook te combineren als filmdiner, met een lentemaaltijd om 17:30 uur. Zie meer hierover elders in de Vreedehuis agenda.

 

“Wat is van waarde?”

Het is al lang bekend dat er een enorme bijencrisis is. Hoog tijd om zelf in actie te komen. Want dat kunnen we, op meerdere fronten. Het begint met een stukje bewustzijn: wat vinden wij eigenlijk écht van waarde? Streven we een zo groot mogelijke productie na, plegen we roofbouw op onze aarde, vergiftigen we uiteindelijk onszelf? Of kunnen we anders kijken naar economische waarden, en naar wat we graag een plek willen geven in onze wereld?

Als we kijken we naar de fantastische gesloten kringloop van de natuur, dan zien we dat de bijen hierin een bijzondere rol spelen. Ze zorgen voor bestuiving. Maar dat niet alleen, ze zijn ook een voorbeeld-volk! Bijen hebben een zeer grote gemeenschapszin, zijn uiterst gevoelig, verbluffend georganiseerd, en enorm toegewijd naar elkaar. Ieder afzonderlijk zorgt voor het geheel, en het geheel zorgt voor ieder individu.

Deze gevleugelde diertjes zijn echte zonnewezens. Daar kunnen wij mensen veel van leren.

Op deze middag nodigen we je in kleuren en geuren, verhalen en (voor)beelden uit om met het bijenleven kennis te maken. En ook meteen om met je eigen gevleugelde waarden creatief te worden, en zo te laten zien waarvoor jij wilt staan en gáán.

Een mooi thema ook om het Pinksterweekend mee in te gaan: een ‘bruiloft tussen hemel en aarde’.

Deze bijendag wordt u aangeboden door het Vreedehuis in samenwerking met biologische voedselcoöperatie Odin en imker Jos Willemse, zonder winstoogmerk, ter inspiratie en ter stimulering van samenwerkingskracht.

www.vreedehuis.nl

www.odin-imkerij.nl

Introductiefilmpjes ter inspiratie:

Odin/imker https://www.youtube.com/watch?v=8a1L7C9O8Z0

Bestuiving van voedselgewassen en bijengezondheid. De imker helpt meer bijen te krijgen op de boerderij.

Odin/imker https://www.youtube.com/watch?v=WqUup0YiebA&feature=youtu.be

Een ‘wild bijenvolk’ ondersteunen.

Share Button
lunchroom de serre

Lunchcafé
De Serre

Van woensdag tot en met zaterdag serveren we in ons lunchcafé een keur aan lekkers. Alles is biologisch en u proeft hier de beste koffie van Den Haag. U bent van harte welkom tussen 10:00 en 15:00 uur.

lunchroom de serre

Openingstijden

Lunchcafé wo-za van 10 tot 15 uur
Atelier woensdag en donderdag
Verhuur alle dagen mogelijk

Vakanties

Het Vreedehuis is niet geopend op:

21-22 april Pasen
27 april Koningsdag
30 mei Hemelvaartsdag
9-10 juni Pinksteren
en van 21 juli tot 26 augustus in verband met de geplande zomersluiting.

Contact

Telefoon        070 355 00 39
E-mail            info@vreedehuis.nl

Inschrijven nieuwsbrief

Enkele keren per jaar brengen we geïnteresseerden op de hoogte van onze ontwikkelingen en actuele activiteiten.

Na verzending van uw gegevens ontvangt u direct een bevestigingslink op uw emailadres (controleer eventueel ook uw spam box), waarmee u uw aanmelding dient te bevestigen.