070 355 00 39 Openingstijden  

Nieuwsberichten

Duo Simons | Napolov – piano & slagwerk Première: ‘Dutch Golden Collection’

Vrijdag 29 juni, 20:00 uur

Konstantyn Napolov (slagwerk) en Eke Simons (piano) vormen samen het Duo Simons | Napolov, dat zich specialiseert in hedendaags repertoire. Het programma dat zij thans ten uitvoer brengen, bestaat uit gloednieuwe composities, die dit jaar speciaal voor hen zijn geschreven.

Het Vreedehuis heeft de eer om op 29 juni 2018 de première van dit volledige programma te mogen laten klinken. Dit concert is de start van een tournee waarmee het Duo Simons | Napolov vanaf deze zomer door Europa gaat.

Programma ‘Dutch Golden Collection’

Moritz Eggert – The Collectors – (Duitsland)

Yannis Kyriakides – Once there Was – (Cyprus/Nederland)

Jan-Peter de Graaff – The Bells of St. Clemen’s – (Nederland)

Samuel Penderbayne – Shameless – (Australië/Duitsland)

foto: Frank Auperlé

De artiesten

Konstantyn Napolov is een fenomeen in de percussiewereld. Hij is een groot promotor van het hedendaagse slagwerk, en legt een grote creativiteit bloot in het vernieuwen en verrijken van het muzikale spectrum. Pianiste Eke Simons is gespecialiseerd in recitals in klassieke en kamermuziek.

Beide artiesten behaalden cum laude hun Master aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Konstantyn studeerde eerder af in slagwerk en directie aan de Nationale Muziekacademie Oekraïne te Kiev. Eke specialiseerde zich in liedbegeleiding aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Zij vonden elkaar als duo sinds 2014.

De combinatie van hun uiteenlopende muziekstijlen is voor beide muzikanten enorm inspirerend, het nodigt hen uit om grenzen te verleggen. Ook aan de componisten werd deze uitdagende opdracht gegeven. Dit resulteerde in het nieuwste project ‘Dutch Golden Collectio voor piano en slagwerk’, dat thans in première gaat.

Napolov: “Percussie is extreem rijk, het bestaat uit ritmes, uit klanken, uit eigenlijk alles. Het leven zelf zit vol ritme, en dat kun je laten weerklinken als muziek. Mijn slagwerk bestaat thans uit zo’n 60 verschillende instrumenten. Percussie of slagwerk is als solo instrumentarium nog veel minder ontwikkeld dan andere instrumenten. Daarom ligt hier een rijk veld vol experimenteerruimte. Daarom ook worden veel stukken speciaal geschreven voor mijn eigen ensembles en projecten met kamermuziek, shows, dans. Er valt nog zoveel te ontdekken. Klassieke muziek was vroeger ‘modern’. Nu combineren we klassiek met nieuwe elementen, o.a. ook uit volksculturen zoals body percussion. Dit levert dynamische nieuwe hedendaagse muziek op.

Nederland is altijd een land geweest waar naar vernieuwing wordt gezocht. Ik geloof in constant vernieuwen. Het samenwerken met andere muzikanten, maar ook met andere kunstdisciplines is één groot spel en verkenning van mogelijkheden. We maken méér dan muziek, we maken samen kunst.”

De composities

De Dutch Golden Collection omvat stukken van befaamde en ook jongere componisten voor piano, percussie en audiovisuele media. In deze muziekstukken zijn o.a. ook gedichten verweven, en zelfs teksten en deuntjes van traditionele kinderliedjes. Deze hadden vroeger vaak een verborgen politieke boodschap. Thema’s welke in deze collectie tot muzikale uitdrukking worden gebracht, zijn o.a. vinden van balans tussen eenheid en individualiteit, haat en vergeving, strijd tussen vooropgezette structuur en het organisch groeiende, beperking en ontsnapping, en dat wat blijft…

www.k-napolov.com

www.ekesimons.nl

Ter inspiratie: New Video solo percussie en dans: Couple|Martijn Padding

 

Praktisch

Zaal open: 19:30 uur

Aanvang: 20:00 uur

Entree: € 20,00

Studenten: € 12,50

Zomeractie: tweede kaartje gratis!*

Betalen: contant of pinnen ter plaatse. Studentenkorting wordt verrekend aan de kassa op vertoon van je studentenpas. (*bij 2 kaarten met verschillende entreeprijs is het kaartje met de laagste prijs gratis).

 

Reserveren


Share Button
lunchroom de serre

Lunchcafé
De Serre

Van woensdag tot en met zaterdag serveren we in ons lunchcafé een keur aan lekkers. Alles is biologisch en u proeft hier de beste koffie van Den Haag. U bent van harte welkom tussen 10:00 en 15:00 uur.

lunchroom de serre

Openingstijden

Lunchcafé wo-za van 10 tot 15 uur
Atelier woensdag en donderdag
Verhuur alle dagen mogelijk

Vakanties

Het Vreedehuis is niet geopend op:

21-22 april Pasen
27 april Koningsdag
30 mei Hemelvaartsdag
9-10 juni Pinksteren
en van 21 juli tot 26 augustus in verband met de geplande zomersluiting.

Contact

Telefoon        070 355 00 39
E-mail            info@vreedehuis.nl

Inschrijven nieuwsbrief

Enkele keren per jaar brengen we geïnteresseerden op de hoogte van onze ontwikkelingen en actuele activiteiten.

Na verzending van uw gegevens ontvangt u direct een bevestigingslink op uw emailadres (controleer eventueel ook uw spam box), waarmee u uw aanmelding dient te bevestigen.