070 355 00 39 Openingstijden  

Agenda

Filosofie van de Vrijheid

dinsdag 14 mei 20:00 uur

Studiecentrum voor antroposofie, lezing door Jelle van der Schuit.

In het begin profileerde Rudolf Steiner zich als filosoof. Dit culmineerde in het werk: De filosofie van de vrijheid uit 1893. Hierin breekt hij een lans voor de mens als geestelijk wezen, en wijst hij op de betekenis van het denken.

Door ons denken zijn we in staat om orde te scheppen in onze verbrokkelde waarnemingen, waardoor een waarachtig en samenhangend wereldbeeld kan ontstaan. Het denken dwingt niet, maar levert juist een betrouwbare grondslag om ons als vrij wezen te manifesteren. In de diepere gronden van het denken weven ook gevoelens en wilsintenties.

Verder verdedigt Steiner een individualistische ethiek. Ieder mens kan met zijn talenten en strevingen op grond van morele intuïties zich harmonisch invoegen in een wereld van “vrije geesten”.

lunchroom de serre

Lunchcafé
De Serre

Van woensdag tot en met zaterdag serveren we in ons lunchcafé een keur aan lekkers. Alles is biologisch en u proeft hier de beste koffie van Den Haag. U bent van harte welkom tussen 10:00 en 15:00 uur.

lunchroom de serre

Openingstijden

Lunchcafé wo-za van 10 tot 15 uur
Atelier woensdag en donderdag
Verhuur alle dagen mogelijk

Contact

Telefoon        070 355 00 39
E-mail            info@vreedehuis.nl

Inschrijven nieuwsbrief

Enkele keren per jaar brengen we geïnteresseerden op de hoogte van onze ontwikkelingen en actuele activiteiten.

Na verzending van uw gegevens ontvangt u direct een bevestigingslink op uw emailadres (controleer eventueel ook uw spam box), waarmee u uw aanmelding dient te bevestigen.